Jobs

Een vacature opstellen

Zo slaag je erin

Een geslaagde vacature opstellenZo slaag je erin

25 sep 2019
Een geslaagde vacature opstellen

In 5 stappen een jobaanbieding waar iedereen wil op ingaan

Jij hebt misschien de leukste job in de aanbieding, maar als niemand ervan hoort, kan je nog lang wachten op die ultieme kandidaat… Een vacature is dus een must. Om dan ook nog de voornaamste sollicitanten aan te trekken, zorg je er best voor dat die aantrekkelijk is.

  • 1. Titel zegt meer dan je denkt

Het eerste waar het oog op zal vallen, is de jobtitel. En een wizard klinkt toch zoveel beter dan een strateeg? Zorg er dus voor dat het duidelijk is waar de job om draait, maar wees origineel.

  • 2. Zorg voor structuur

We scannen altijd eerst titeltjes en vette woorden. Laat de belangrijkste dingen dus opvallen.

  • 3. Wees duidelijk

Zeg liever te veel, dan te weinig. Zo trek je geen kandidaten aan die toch niet gekwalificeerd zijn.

  • 4. Prikkel de kandidaat

Spreek de mogelijke sollicitant rechtstreeks aan en vertel wat je te bieden hebt.

  • 5. Check op taalfouten

Je mag er nog zo goed over nagedacht hebben als je wil, een taalfout komt heel onprofessioneel over. Laat het dus zeker nog eens nalezen door een collega.

Een geweldige jobaanbieding opgesteld? Dan is het enkel nog een kwestie van hem bij de juiste mensen te krijgen. Wat dacht je van een publicatie in een van onze eigen mediatitels of online op ons platform ‘Jobs in de Kempen’? Alleszins een goed idee voor kandidaten uit de regio! Voor meer info kan je terecht bij onze ContentMakers.

Bekijk ook ...
Tevreden klant
10
Jan
2020
Tevreden klant

Folderbezorging.be ontwerpt, drukt en bedeelt folders voor projectontwikkelaar RED Bison. “Ik ben erg tevreden over de samenwerking voor zowel de advertenties…

Instant Experience
5
Dec
2019
Instant Experience

Opvallen op sociale media is steeds moeilijker. Tenzij je Instant Experience gebruikt. Dat is een tool waarmee je je producten of diensten visueel heel knap…

Sollicitatiebrief schrijven?
4
Dec
2019
Sollicitatiebrief schrijven?

De eerste kennismaking met je toekomstige werkgever is via je sollicitatiebrief. Zorg er dus voor dat je een goede indruk maakt dankzij deze tips!