Gebruik het juiste platform

Wanneer kies je voor welke social media?

Gebruik het juiste sociale medium

6 nov 2019
Gebruik het juiste sociale medium

De schoonheid van social media kennen we, maar wanneer gebruik je nu welk platform?

Je aanwezigheid op social media is vandaag de dag onmisbaar. Wij zetten de 4 meest populaire netwerken op een rijtje, zodat je weet wanneer je op welk medium moet inzetten.

Facebook

De gemiddelde Facebookgebruiker is ouder dan 35 jaar, maar je kan hier zowel mannen als vrouwen bereiken tussen 18 en 65 jaar oud. En of je nu een B2B of B2C bedrijf hebt, via Facebook kan je merkbekendheid vergaren en verkeer leiden naar je website. Bovendien is het nog steeds het meest gebruikte social media kanaal.

Instagram

Bedrijven die een visueel of inspirerend product hebben, zetten dan weer beter in op Instagram. Op dit platform zitten ook iets meer vrouwen dan mannen en het wordt vooral gebruikt door 18- tot 34-jarigen. Via Instagram kan je inspelen op de branding van je product en vooral werken aan de betrokkenheid met je publiek.

Linkedin

Klanten werven, personeel aantrekken of merkbekendheid vergroten… Dat kan allemaal via Linkedin. Vooral B2B-bedrijven zetten hier best op in. De doelgroep ligt tussen 18 en 65 jaar oud, maar meestal wel met een hoger diploma.

Pinterest

Meer dan een miljoen actieve gebruikers per maand tussen 20 en 39 jaar zijn vrouwen. Daarnaast zijn zo’n 300.000 à 400.000 mannen per maand een gebruiker van Pinterest. Dit platform dient voornamelijk om mensen te inspireren, maar ook om verkeer te genereren naar je website en merkbekendheid te doen toenemen. Je zet hier best op in als je producten verkoopt en geen dienst.

Zelf niet zo handig met social media?

Onze ContentMakers nemen het van je over en zorgen voor likes en volgers op de meest populaire sociale netwerken. Toch blijf jij van elke stap op de hoogte dankzij ons handige content plan dat we op voorhand opstellen. Hiermee houden we natuurlijk rekening met je doelgroep en de beoogde resultaten.

Volg ons!

Wist je trouwens dat InterMedia ook actief is op deze sociale media platformen? Volg ons op Facebook, Instragram, Linkedin en Pinterest en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder.

contact opnemen
Bekijk ook ...
InterMedia creëert Virtueel Autosalon voor lokale dealers
5
Feb
2021
InterMedia creëert Virtueel Autosalon voor lokale dealers

Straffe ContentMakers maken straffe content. Dat bewijst het virtueelautosalon.be, hét online event voor lokale dealers. Samen met onze trouwe adverteerders,…

Waarom een webshop via InterMedia?
15
May
2020
Waarom een webshop via InterMedia?

Een eigen webshop hebben is niet moeilijk of duur, ook voor jouw winkel is het haalbaar & voordelig!

Instant Experience
5
Dec
2019
Instant Experience

Opvallen op sociale media is steeds moeilijker. Tenzij je Instant Experience gebruikt. Dat is een tool waarmee je je producten of diensten visueel heel knap…