Een LinkedIn expert in 3-2-1!

Mijn B2B-netwerk uitbreiden. Hoe doe ik dat?

Mijn B2B-netwerk uitbreiden. Hoe doe ik dat?Een LinkedIn expert in 3-2-1!

24 aug 2021
Mijn B2B-netwerk uitbreiden. Hoe doe ik dat?

Als ondernemer is netwerken part of the job. En dan hebben we het niet enkel over de talrijke events van ondernemersverenigingen. Ook een slim gebruik van je sociale media komt van pas om je pool aan contacten te vergroten. Wij onthullen met plezier onze tips om je B2B-netwerk uit te breiden!

Welke socialemediakanalen kiezen?

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, … tal van sociale media zijn handig voor jouw bedrijf. Afhankelijk van je doelgroep, diensten of producten natuurlijk. Maar deze kanalen zijn ook (of zelfs voornamelijk) op particulieren gericht. Als je écht je professionele, B2B-netwerk rechtstreeks wil aanspreken, gebruik je het best LinkedIn.

Wat zijn de voordelen van LinkedIn?

Je kent het ongetwijfeld zelf wel: apps als Facebook en Instagram open je meestal uit verveling of nieuwsgierigheid. En dan vooral tijdens de lunchpauze, ’s avonds en in het weekend. Dat zijn gewoonlijk niet de momenten dat je op zoek gaat naar zakelijke connecties.

Op LinkedIn is het net wat anders. Daar surf je niet heen om ontspanning of afleiding te zoeken, wel om interessante nieuwtjes van bedrijven te vergaren, trends uit je sector te ontdekken, zakelijke profielen en cv’s te bekijken.

Dit is dus dé plek om aan je employer branding en naamsbekendheid te werken. Zowel wat je persoonlijke profiel als je bedrijfspagina betreft. Alleen al in België zijn er meer dan drie miljoen accounts. Dat kan tellen. Nog niet actief op LinkedIn? Hieronder vind je enkele hands-on tips waarmee je meteen aan de slag kunt!

Tips voor een professioneel ogend LinkedIn-profiel

1 - Degelijke profiel- en omslagfoto

  • Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken, zegt men weleens. Maak er dus gebruik van. Je wil professioneel en toegankelijk overkomen, maar ook zoals je écht bent. Houd het wel werkgerelateerd. Een selfie op een exotisch strand is niet per se de slimste keuze. Ook je omslagfoto kan je trouwens aanpassen, best met een verwijzing naar je onderneming.

2 - Heldere biografie en functietitel

  • Mensen die je profiel bekijken, moeten in een-twee-drie zien wie je bent en wat je doet. Een epistel over je levensloop is niet nodig, maar een duidelijke omschrijving van je functie en sterktes wél. Ga daarbij voor catchy, kort en krachtig. Niet voor niets noemen we onszelf ContentMakers.

3 - Toon je van je interactieve kant

  • Als je echt connecties wil maken, moet je communiceren over je bezigheden en tonen dat je alert en aanwezig bent. Post je iets op LinkedIn? Maak het dan zinvol. Vertel er met passie over. En reageer met evenveel enthousiasme op commentaren. Op jouw posts en andere relevante berichten. Niet alleen bewijs je zo dat je bereikbaar en geïnteresseerd bent, je zogenaamde social selling index stijgt er ook door. LinkedIn vindt je dan met andere woorden relevanter en zal je profiel vlugger tonen aan anderen. Resultaat: een nóg groter bereik!

Tools en trends voor je B2B-netwerk

Nu ben je misschien al een fervent LinkedIn-gebruiker maar wil je nog een versnelling hoger schakelen. Dan is LinkedIn Sales Navigator exact wat jij nodig hebt. In ruil voor een abonnementskost – individueel of voor het volledige bedrijfsteam – krijg je heel wat handige extra’s. De optie laat je toe om met campagnes makkelijker nieuwe contacten te leggen en leads te genereren. Bijvoorbeeld door persoonlijke berichten te sturen. Zo bouw je sneller waardevolle zakenrelaties op die je in het beste geval meer werk opleveren. Weet ook dat er filtermogelijkheden zijn op basis van demografie, geografie, bedrijfstak, functietitel en functieniveau.

Je strategie op punt stellen? Of hulp nodig op het vlak van Sales Navigator? De ContentMakers van InterMedia staan te springen om je bedrijf nog meer op de kaart te zetten. En doen niets liever dan knappe en boeiende content verspreiden om je doelgroepen te bereiken. Stuur ons een mailtje! Of een LinkedIn-bericht

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder.

contact opnemen

Benieuwd naar onze aanpak?

ontdek het hier
Bekijk ook ...
360°-communicatie, een must!
13
Jan
2022
360°-communicatie, een must!

Beeld je even in dat je ’s morgens de krant openslaat en een opvallende advertentie ziet voor een nieuwe grasmaaier. Je stapt in de auto en krijgt een reclameboodschap…

Slim aan de slag met Google Ads
22
Nov
2021
Slim aan de slag met Google Ads

Wist je dat er wereldwijd elke seconde maar liefst 40.000 zoekopdrachten op Google gebeuren? En dat 94 % van alle Belgische internetgebruikers Google gebruikt…

Van prospecten klanten maken? Doe aan lead generation.
23
Sep
2021
Van prospecten klanten maken? Doe aan lead generation.

Wil je je business een boost geven en je klantenbestand fors uitbreiden? Maar weet je niet goed hoe je de juiste mensen bereikt? Of hoe je van potentiële geïnteresseerden…