Social Media

Pinterest

Waarom inzetten op Pinterest?

Waarom inzetten op Pinterest?

28 aug 2019
Waarom inzetten op Pinterest?

Gebruik het platform om merkbekendheid te vergroten

Als mensen op zoek zijn naar inspiratie is Pinterest hét sociale media platform bij uitstek dat ze inschakelen.

Hoe werkt het?

Door middel van een zoekwoord krijgen mensen duizenden afbeeldingen te zien die hen kunnen interesseren. Ze scrollen erdoor en ‘pinnen’ die beelden op verschillende borden in hun account. De borden kunnen heel uiteenlopende thema’s hebben (architectuur, beauty, sport) of over verschillende onderwerpen gaan binnen dezelfde categorie (opsteekkapsels, gemakkelijke kapsels, kapsels voor krullend haar).

Troef voor je merk

Je kan je naamsbekendheid vergroten via dit platform door voldoende interessante inhoud te plaatsen op je eigen account zodat mensen die kunnen ‘pinnen’. Belangrijk is wel dat je afbeeldingen zo optimaal mogelijk zijn ingesteld: denk aan goede titels, duidelijke beschrijvingen en een link naar de juiste pagina op de website. Enkele populaire thema’s waarop je kan inhaken: mode, bouw, interieur, events, design, tuinieren en recepten.

Pinterest Ads

Daarnaast kan je ook kiezen om je merk gericht te promoten naar mensen die interesse hebben in jouw productcategorie. De thema’s hierboven liggen hierbij aan de basis van het opstellen van de advertenties.

Naast merkbekendheid zijn advertenties op Pinterest ook geschikt om verkeer naar een website te lokken of zelfs om app-installaties te promoten. Je kan zelfs remarketing doen op Pinterest: iedereen die je website bezocht en later op Pinterest inspiratie zoekt, komt dan opnieuw in contact met een product van jouw bedrijf.

Bovendien is er een extra voordeel aan het adverteren op Pinterest. Zo kan je aan een heel selectief publiek een pin van jou tonen en bijvoorbeeld enkel voor mensen uit je eigen buurt kiezen.

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder met het opzetten van jouw Pinterestaccount.

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder.

contact opnemen
Bekijk ook ...
Een QR-code toevoegen
14
Oct
2019
Een QR-code toevoegen

Vandaag de dag weten mensen wel wat een QR-code is, wat het doet en hoe ze het moeten gebruiken. Zeker omdat je ze nu kan scannen met apps die standaard al…

Een geslaagde vacature opstellen
25
Sep
2019
Een geslaagde vacature opstellen

Creëer in 5 stappen een jobaanbieding waar iedereen wil op ingaan en vind de geschikte kandidaat.

​Contentmakers InterMedia trotseren trends
17
Sep
2019
​Contentmakers InterMedia trotseren trends

Wie denkt dat er geen toekomst zit in magazines, heeft duidelijk nog niet van InterMedia gehoord.