Social Media

Pinterest

Waarom inzetten op Pinterest?

Waarom inzetten op Pinterest?

28 aug 2019
Waarom inzetten op Pinterest?

Gebruik het platform om merkbekendheid te vergroten

Als mensen op zoek zijn naar inspiratie is Pinterest hét sociale media platform bij uitstek dat ze inschakelen.

Hoe werkt het?

Door middel van een zoekwoord krijgen mensen duizenden afbeeldingen te zien die hen kunnen interesseren. Ze scrollen erdoor en ‘pinnen’ die beelden op verschillende borden in hun account. De borden kunnen heel uiteenlopende thema’s hebben (architectuur, beauty, sport) of over verschillende onderwerpen gaan binnen dezelfde categorie (opsteekkapsels, gemakkelijke kapsels, kapsels voor krullend haar).

Troef voor je merk

Je kan je naamsbekendheid vergroten via dit platform door voldoende interessante inhoud te plaatsen op je eigen account zodat mensen die kunnen ‘pinnen’. Belangrijk is wel dat je afbeeldingen zo optimaal mogelijk zijn ingesteld: denk aan goede titels, duidelijke beschrijvingen en een link naar de juiste pagina op de website. Enkele populaire thema’s waarop je kan inhaken: mode, bouw, interieur, events, design, tuinieren en recepten.

Pinterest Ads

Daarnaast kan je ook kiezen om je merk gericht te promoten naar mensen die interesse hebben in jouw productcategorie. De thema’s hierboven liggen hierbij aan de basis van het opstellen van de advertenties.

Naast merkbekendheid zijn advertenties op Pinterest ook geschikt om verkeer naar een website te lokken of zelfs om app-installaties te promoten. Je kan zelfs remarketing doen op Pinterest: iedereen die je website bezocht en later op Pinterest inspiratie zoekt, komt dan opnieuw in contact met een product van jouw bedrijf.

Bovendien is er een extra voordeel aan het adverteren op Pinterest. Zo kan je aan een heel selectief publiek een pin van jou tonen en bijvoorbeeld enkel voor mensen uit je eigen buurt kiezen.

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder met het opzetten van jouw Pinterestaccount.

Bekijk ook ...
Tevreden klant
10
Mar
2020
Tevreden klant

Heel veel mensen brengen hun flyer mee naar de carwash, dus het werkt echt!

Werken dicht bij huis
11
Feb
2020
Werken dicht bij huis

Ben je op zoek naar een (nieuwe) job? Hou dan zeker de vacatures bij jou in de buurt in de gaten. Een job dicht bij huis heeft namelijk heel wat pluspunten.

Kies voor lingerie die past
31
Jan
2020
Kies voor lingerie die past

Lingerie is veel meer dan zomaar een bh of een slip. Het kan je zelfvertrouwen namelijk een boost geven. Met de juiste lingerie komt dan ook niet alleen je…

Wij sluiten onze kantoren tot en met 5 april wegens het coronavirus.