Social Media

Pinterest

Waarom inzetten op Pinterest?

Waarom inzetten op Pinterest?

28 aug 2019
Waarom inzetten op Pinterest?

Gebruik het platform om merkbekendheid te vergroten

Als mensen op zoek zijn naar inspiratie is Pinterest hét sociale media platform bij uitstek dat ze inschakelen.

Hoe werkt het?

Door middel van een zoekwoord krijgen mensen duizenden afbeeldingen te zien die hen kunnen interesseren. Ze scrollen erdoor en ‘pinnen’ die beelden op verschillende borden in hun account. De borden kunnen heel uiteenlopende thema’s hebben (architectuur, beauty, sport) of over verschillende onderwerpen gaan binnen dezelfde categorie (opsteekkapsels, gemakkelijke kapsels, kapsels voor krullend haar).

Troef voor je merk

Je kan je naamsbekendheid vergroten via dit platform door voldoende interessante inhoud te plaatsen op je eigen account zodat mensen die kunnen ‘pinnen’. Belangrijk is wel dat je afbeeldingen zo optimaal mogelijk zijn ingesteld: denk aan goede titels, duidelijke beschrijvingen en een link naar de juiste pagina op de website. Enkele populaire thema’s waarop je kan inhaken: mode, bouw, interieur, events, design, tuinieren en recepten.

Pinterest Ads

Daarnaast kan je ook kiezen om je merk gericht te promoten naar mensen die interesse hebben in jouw productcategorie. De thema’s hierboven liggen hierbij aan de basis van het opstellen van de advertenties.

Naast merkbekendheid zijn advertenties op Pinterest ook geschikt om verkeer naar een website te lokken of zelfs om app-installaties te promoten. Je kan zelfs remarketing doen op Pinterest: iedereen die je website bezocht en later op Pinterest inspiratie zoekt, komt dan opnieuw in contact met een product van jouw bedrijf.

Bovendien is er een extra voordeel aan het adverteren op Pinterest. Zo kan je aan een heel selectief publiek een pin van jou tonen en bijvoorbeeld enkel voor mensen uit je eigen buurt kiezen.

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder met het opzetten van jouw Pinterestaccount.

Klinkt het allemaal iets te ingewikkeld?

Onze ContentMakers weten er alles van! Neem dus gerust contact op met ons team en wij helpen je graag verder.

contact opnemen

Benieuwd naar onze aanpak?

ontdek het hier
Bekijk ook ...
Slim aan de slag met Google Ads
22
Nov
2021
Slim aan de slag met Google Ads

Wist je dat er wereldwijd elke seconde maar liefst 40.000 zoekopdrachten op Google gebeuren? En dat 94 % van alle Belgische internetgebruikers Google gebruikt…

Van prospecten klanten maken? Doe aan lead generation.
23
Sep
2021
Van prospecten klanten maken? Doe aan lead generation.

Wil je je business een boost geven en je klantenbestand fors uitbreiden? Maar weet je niet goed hoe je de juiste mensen bereikt? Of hoe je van potentiële geïnteresseerden…

Een old school reclamefolder 
blijft verbazend goed scoren
7
Sep
2021
Een old school reclamefolder 
blijft verbazend goed scoren

Huis-aan-huis blaadjes hebben nog altijd een straffe impact op ons aankoopgedrag. We vinden folders minder storend dan andere reclamevormen en blijven ook in…