De magie van SEO

6 februari 2024

Iedereen heeft er de mond van vol in marketingland, maar wat is SEO nu weer precies? En hoe kan AI dat versterken?

De magie van SEO

Search Engine Optimization is een online marketingstrategie met één rechtlijnig doel: jouw zichtbaarheid in Google verhogen. Simpel gezegd stuur je surfers en scrollers richting jouw website bij het ingeven van de juiste zoektermen. Hoe hoger je in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer organisch verkeer je website aantrekt. En dat kan dan weer resulteren in méér klanten, een grotere naamsbekendheid én een hogere omzet. What’s not to like?

Meer weten over SEO?

Zet je bedrijf in de kijker bij potentiële klanten dankzij Google Ads. Wij zorgen voor de juiste SEA-strategie om jouw doelstellingen te behalen.

Contacteer ons

Waarom AI in SEO?

AI of Artificial Intelligence is nog zo’n beestje waar iedereen het over heeft in MarComland. En wat blijkt? AI is de ideale manier om ervoor te zorgen dat jouw website aansluit bij de zoekopdracht van potentiële kopers. Hoe dan? Door AI in te zetten krijg je een virtuele SEO-wizard. Denk in termen van volautomatische teksten en landingspagina’s voor je diensten of tekstaanvullingen in webshops, voor zowel productrubrieken als productpagina's.

AI blijkt de ideale gatenvuller die de organische vindbaarheid van je website stevig omhoogduwt. “In combinatie met online advertenties gebeuren er echt magische dingen”, zegt ContentMaker Tine Schepers. “We zien cases waar de conversiekost met meer dan 80% daalt terwijl er een hoger conversieaandeel bereikt wordt. In plaats van campagnes voor al je zoekwoorden op te zetten naar één product- of dienstpagina creëer je met behulp van dynamische ads voor elk zoekwoord een eigen advertentietekst én specifieke landingspagina.”

De magie van SEO

Concreet

We illustreren met een voorbeeld. Stel, je klant zoekt een kassasysteem voor zijn juwelierszaak. Dan geeft hij dat waarschijnlijk zo in via Google of een andere zoekmachine. Via de SEO-wizard genereert AI een aangepaste landingspagina waar het doelpubliek kan zien dat jij verkoper bent van kassasystemen voor deze specifieke sector. Je maakt de kans dat iemand op die link klinkt – want het is dé perfecte match – een stuk groter met behulp van automatisch gegenereerde content en unieke landingspagina’s. Ook voor lokale SEO, je zoekt bijvoorbeeld een ‘schoenmaker in Pelt’, is dit een tool om in de gaten te houden.

5 x toveren met de SEO-wizard

  1. Meer organisch verkeer en naamsbekendheid
  2. Topposities in Google voor niches of locaties
  3. Positieve impact op advertentiekosten (lagere Cost Per Click)
  4. Voordelig in combinatie met dynamische shopping ads
  5. Handig voor vertalingen
Ga jij mee in dit verhaal?

Overtuigd om meer in te zetten op SEO in combinatie met AI? Onze ContentMakers helpen je graag op weg.

Contacteer ons

Benieuwd naar onze aanpak?

We komen graag kennis
maken met jou en je bedrijf.